Missie

Stichting Vrouwen aan het Werk (VAHW) is een non-profitorganisatie met een sociaal – maatschappelijk oogmerk die innovatieve projecten ontwikkeld ter bevordering van economische zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Het evenementenbureau van Vrouwen aan het Werk faciliteert bedrijven om hun maatschappelijk verantwoorde evenementen te organiseren.

VAHW zet zich in voor talentvolle werkzoekenden, vrouwen, jongeren en immigranten. VAHW biedt onderwijs, praktijkervaring en persoonlijke coaching aan voor mensen die extra hulp nodig hebben op de arbeidsmarkt.

Visie

Elk mens telt, is uniek en heeft talent. Door kennis te delen en krachten te verenigen kunnen we onze samenleving beter maken. VAHW is van mening dat iedereen onderdeel is van de samenleving en moet kunnen participeren in de samenleving.

VAHW maakt gebruik van een breed zakelijk netwerk. VAHW werkt in Amsterdam samen met DWI, het bedrijfsleven en het onderwijs aan talentontwikkeling en zelfredzaamheid. In de visie van VAHW is de drieslag van een intensieve taalcursus, een korte vakopleiding en de ontwikkeling van persoonlijke en sociale vaardigheden een ideale manier om afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen.

Het begin

Eind 2010 kwam een groep werkzoekende vrouwen bij elkaar om een cursus ICT-vaardigheden te volgen, bij IBM. Dit was een gezelschap bestaande uit veelal migranten die het om verschillende redenen eerder niet gelukt was om een baan te vinden.

Al snel bleek dat de cursus verder ging dan computerles. Trainster Rosanna Nazir vond het ook zeer belangrijk om de vrouwen hun sociale vaardigheden te laten ontwikkelen, juist op de gebieden waar ze baat bij zouden hebben bij hun zoektocht naar werk.

Rosanna Nazir ontwikkelde samen met Benno Gerritse en Alexandra Ksenofontova een speciaal programma dat vanwege de toepasselijkheid omgedoopt werd tot Vrouwen Aan Het Werk (VAHW). Doel van het programma was om aan het eind een evenement te organiseren, zodat de vrouwen zichzelf en een zelfgekozen onderwerp konden presenteren.

De deelneemsters brachten alle aangeleerde vaardigheden meteen in de praktijk door, onder begeleiding van de docenten en andere vrijwilligers, de organisatie van het evenement zelf te regelen. Het effect van de inspanningen leverde de vrouwen veel zelfvertrouwen op en dit resulteerde in een spetterende eindpresentatie. De dames kregen hun certificaten uitgereikt door de Amsterdamse wethouder mw. Andrée van Es.

Oprichting

Na afloop van het evenement voelden de vrouwen zich dusdanig gesterkt dat ze deze kans en ervaring ook aan anderen wilden bieden. Om dit mogelijk te maken was het zaak een stichting op te richten. Op 20 juli 2011 tekenden Rosanna Nazir, Anita Guijt en Samah Moures bij de notaris de acte van oprichting van Stichting Vrouwen Aan Het Werk, als respectievelijk voorzitter, secretaris en penningmeester.

Het eerste project van VAHW is World Smart College (WSC). Dit concept biedt talentvolle werkzoekenden de mogelijkheid om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten, door middel van een innovatief opleidingstraject.

De eerste uitvoering van WSC was van 11 november 2011 tot 15 juni 2012. Deelnemers volgden, naast een generiek gedeelte, de opleiding Basis ICT, projectmanagement of eventmanagement. De groep deelnemers eindigden het traject met een succesvol evenement, waar 33 deelnemers een certificaat in ontvangst mochten nemen.

Tijdens de eerste WSC is door de deelnemers zelf een website opgezet, waarop zij hun belevenissen hebben verwoord en verbeeld.

Bestuur

Het huidige bestuur van Stichting Vrouwen Aan Het Werk bestaat uit:

  • Rosanna Warmer-Nazir:  Voorzitter
  • Barbara van den Berg:  Secretaris
  • Shyreen Mamman:  Penningmeester
  • Nico Warmer:   Financiën en Juridische zaken
  • Kees Donker:   Overheid
  • Liestra Sion:  HR
  • Iman Safrioune-Azab:  PM en ICT  

Vrijwilligers

De stichting VAHW functioneert tot heden alleen met vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn enthousiast en professioneel die zichzelf herkennen in de missie van de stichting. Een ieder die zich kan vinden in de visie is van harte welkom om zich aan te melden bij de stichting om op zijn eigen manier een bijdrage te leveren aan ons doel.

Wil je ons steunen met jouw tijd, ervaring en kennis, neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sponsors en Partners

Sponsoren en partners die de Stichting of een van de programma's steunen zijn: zie HIER